Vroeger ging je fluitend naar je werk, waarom heb je dan nu geen energie meer en ervaar je stress?

Ga weer fluitend naar je werk zonder stress!

“In order to create new opportunities and possibilities in life, we have to let go of all that holds us back and confines us into our old ways – to give way to our ultimate self and make room for magic in our lives”

―Albert Einstein—

Wil je weten hoe hoog jouw stressniveau is? In een paar minuten doe je de stresstest. Een test die gebaseerd is op neurowetenschap. 

Stress uit zich in tal van dingen: je hebt geen energie meer, bent lusteloos, je bent gespannen, slaapt slecht of piekert vaak. Misschien heb je je emoties niet meer in de hand en heb je het gevoel geleefd te worden. Stress kan leiden tot een burn-out, verminderd functioneren en tot het verlies van levensvreugde. Stress heeft niet alleen persoonlijke gevolgen maar de impact is groot op de omgeving en heeft ook maatschappelijke gevolgen. Wil je weten hoe hoog jouw stressniveau is, doe dan de stresstest.

Wat is stress?

Stress is in principe een reactie op een externe bedreiging. Als je je bedreigt voelt, dan maakt je lichaam zich klaar om te vechten, te vluchten of te bevriezen. Het is je overlevingsmechanisme. Dat is gezonde stress. Maar je ervaart ook stress als er geen oorzaak aan te wijzen is. De oorzaak zit dan in je. Het zijn je eigen belemmerende overtuigingen en gewoonte patronen waartegen je vecht, waarvoor je op de loop gaat of waardoor je blokkeert. Als de oorzaak binnen je zit, dan is verandering van binnenuit het enige dat helpt.

Reken af met de oorzaak van stress

Bij stress en burn-out speelt het brein een grote rol. Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben geconcludeerd dat met een EEG vast te stellen is of er sprake is van burn-out. Daarmee is meteen de sleutel gevonden voor behandeling. Probleem bij een burn-out is dat na de conventionele, cognitieve behandeling de klachten vaak niet helemaal over zijn. Men kan wel functioneren, maar niet meer zoals vroeger. Via breintraining zijn echter blijvende resultaten te melden. Dat komt omdat het dieper gaat en een verandering van het bewustzijn van binnenuit tot stand brengt. Tijd om er echt met de oorzaak van je stress af te rekenen. Maar er is meer… We begeleiden je om je te bezinnen op de vraag hoe jij energie kunt krijgen en het beste uit jezelf kunt halen.

Lichamelijke klachten

vermoeidheid slecht slapen spierpijn maag- en buikklachten hoge bloeddruk hartkloppingen problemen met eetlust

Emotionele klachten

futloos opgejaagd gevoel angstig gevoel depressiviteit of neerslachtigheid boosheid schuldgevoel machteloosheid conflicten met je omgeving

Cognitieve klachten

piekeren concentratie verlies fouten maken vergeetachtigheid besluiteloosheid

“Tijdens de training werd mijn gevoel van zelfvertrouwen steeds sterker. Het beeld van de dokwerker. Ik ben in een betere staat dan ik was. Ik durf de arbeidsmarkt weer op.”

E-Book
‘Het Geheim van je Brein’.

Ontdek hoe je van binnenuit kunt veranderen. Hoe je weer balans kunt vinden, inzicht kunt krijgen in je patronen en uitzicht krijgt op een nieuw perspectief.

Gratis
Stresstest

Wil je weten hoe hoog jouw stressniveau is? In enkele minuten krijg je een betrouwbare uitslag. De test is gebaseerd op neurowetenschap.

Proeftraining
Ontdek je eigen brein

Ben je nieuwsgierig naar hoe jouw brein je gedrag aanstuurt? Wil je ervaren hoe jij het maximale uit jezelf kunt halen?

Haal het beste uit jezelf!

Wij helpen je graag op weg

Bel ons op

06 1411 4406

Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.

.

Blogs

Samenwerking