fbpx

Er is veel gebeurd sinds de breintraining. Ik heb er zelf ook heel hard aan gewerkt. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen en voel me een zelfverzekerd persoon met meer energie. Af en toe val ik terug in mijn oude gedrag, maar ben er me nu bewust van. Lichamelijke reacties op “verkeerd gedrag” zijn ook heftiger dan ooit. Ik wordt dus direct afgestraft. Mooi zo. Dankzij de training heb ik weer de goede, sterke eigenschappen van mijzelf terug kunnen vinden.

Nadat we de training hadden afgerond voelde ik duidelijk verandering, die werd versterkt door wat er op mijn pad kwam. Een week na deze laatste sessie kreeg ik een vraag van een organisatie waar ik vrijwilliger ben, om voor een educatieve missie naar Uganda te gaan. Mijn eerste (diepste) reactie was: Yess! Fantastisch. Ga ik doen. Nog geen halve dag later kwamen de maren en bezwaren op de voorgrond. Ver vliegen, enge ziektes oplopen, geen zelfvertrouwen, te weinig kennis, etc. Maar de piekerende stemmen kon ik goed de baas blijven. “Dit is een ultieme oefening in mijn Breintraining proces”, was mijn conclusie. Ik durfde mijn innerlijk verlangen te volgen en dwars door de angsten heen gaan. Met de gigantische support van mijn man, ben ik de uitdaging aangegaan. 

Het was een geweldige ervaring. Men vond mij daar zelfs een lichtbrenger in het donkere Afrika. 

Nog voordat ik op reis was, naar Uganda, werd ik voor een tweede missie gevraagd in Nepal. Ook hier een en al enthousiasme. Kathmandu, daar wil ik natuurlijk naar toe! En daarna ook weer die angst of ik dit wel zou kunnen. 

Mijn missie in Nepal was een daverend succes. Heb de missie zelfs afgesloten met een lezing in het Engels voor een zaal met 50 geïnteresseerden. Het was live op Facebook. Ik ben nu wereldberoemd in Kathmandu.

Nu twee weken na de missie, besef ik hoe ik ben veranderd van wanhopig zoeken naar werk en inkomen, diep teleurgesteld om alle afwijzingen, naar een meer zelfverzekerd persoon met meer energie. Niet meer rennend en slovend om het anderen naar de zin te maken. Altijd in de Doe-stand. Een dag niksen is ook iets doen. En andermans problemen zijn mijn problemen niet. 

Tineke

teamleider en docent