fbpx

Nu na het einde van onze training kan ik zeggen dat ik volop in het hier en nu sta, dat ik mijn eigen keuzes maak en die niet laat beïnvloeden door allerlei gedachtes. In alles ben ik aanwezig en voel me vrij en minder belast met allerlei bagage uit het verleden en laat mij niet meer leiden door negatieve gedachtes.

Voor de start van breintraining stond mijn leven veel al in het teken van veel onrust, achterdocht strijd en het gevoel van falen in veel levensgebieden. Levensgebieden zoals werk; familie-,en liefdesrelaties en het gezin. Steeds had ik het gevoel dat ik achter de feiten aanliep en dat hoe hard ik ook werkte het steeds uitliep op mislukkingen. Vele therapieën had ik gevolgd en uitgeprobeerd en steeds was het resultaat van korte duur of met weinig invloed.

Voor de aanvang van de training gestopt met de ADHD medicatie en volledig overgegaan op voedingssupplementen. Ik merkte al vrij snel na de start met deze middelen dat ik mij langzaam beter en rustiger voelde.

De start van onze training en het kijken naar de eerste film was een hele bijzondere ervaring, de film raakte herkenningsvlakken en emotionele vlakken. Naarmate de training vorderde kreeg ik steeds meer momenten waarop ik minder moeite had met situaties en dat ik makkelijker zaken kon loslaten of meer bij die persoon kon laten. Ik voelde en ervaarde meer en meer rust en ontspanning. Minder angst voor situaties vooraf of gedachtes over een mogelijke afloop van situaties. Ik kon meer en meer genieten van het hier en nu en was steeds minder bezig met het verleden en de toekomst en allerlei mogelijke scenario’s.

Mijn omgeving merkte ook meer en meer verandering. Mijn partner benoemde dat ze het gevoel had dat ik meer in de situatie van het moment was en merkte op dat ik mij minder irriteerde aan en vandaar uit reageerde op de kinderen. Het mooiste moment van bevestiging kwam tijdens mijn 360 graden feedback in het team waar ik werk. Daaruit bleek dat ik door de training een hele grote motivator en teamplayer ben geworden. Daar waar ik voorheen meer een eenling was. Zonder het van elkaar te weten hebben een drietal collega’s in hun feedback het volgende omschreven: “wij hebben jou het afgelopen jaar zien veranderen van een individuele werker die regelmatig vanuit boosheid reageerde op zaken zien veranderen naar een ontspannen collega die een teamspeler is geworden en die een voortrekkersrol heeft genomen in een positieve ontwikkeling van het team. Daarnaast zien we dat je je werk en je werkplekmeer en meer gestructureerd en overzichtelijk krijgt en meer lijn in je werken.”

Het was een prachtig en emotioneel moment voor mij. Het was voor mij een bevestiging van dat ik nu eindelijk die laatste stap had gemaakt…na een hele lange zoektocht.

Tijdens ons laatste gesprek heb ik mijn dank uitgesproken over onze samenwerking en met name jouw wijze van begeleiden. De positieve en prettige wijze van begeleiden staat hierin vooraan.

Peter

Sociotherapeut