fbpx

Trainen bij BrainMirror was een bijzondere ervaring. Het heeft mij zeker geholpen om weer voorbij mijn angsten te kijken. En vooral heeft het me geleerd dat hoe harder ik met wilskracht probeer dingen te veranderen, hoe minder dat lukt.

Al jaren teisteren paniekaanvallen mijn leven. Ik werd er gek van. Na de zoveelste therapeutenspeurtocht op het internet kwam ik Eric van den Berg tegen. Onze eerste meeting was een aparte gewaarwording. Er werden snoeren op mijn hoofd aangesloten om mijn breinactiviteit te meten, de stand van zaken om maar te zeggen. De voortgang werd bij elke training bijgehouden zodat ik precies wist hoe het ervoor stond.

Het werd mij duidelijk dat een van de oorzaken van mijn paniek is dat ik graag zoveel mogelijk onder controle wil houden. En tijdens de training bleek dat juist die manipulatieve houding om zaken voor elkaar te krijgen, averechts werkt. Wanneer ik dit losliet en mezelf de gelegenheid gunde om te ontspannen, ging het goed. Een mooie les voor mijn dagelijkse leven. Focus is prima zolang het in de flow van mijn pad loopt . Bij sabotage van deze flow is niemand gebaat.

Het fijne van de breintraining is dat je niet in details hoeft te treden over wat er zoal in je leven gebeurd is. Natuurlijk kwam een en ander ter sprake tijdens de gesprekken maar alleen wanneer ik daar zelf voor koos. Het was niet van belang voor de training. De apparatuur kijkt naar mijn huidige status quo, waar het misgaat, en de trainer geeft me aanwijzingen hoe ik dit kan omzetten in ander gedrag. Het effect hiervan is direct meetbaar. Dat maakt deze training ook bijzonder. Je ziet direct effect van je handelen.

Elke keer wanneer ik toch verval in oud gedrag kan ik nu nagaan waar de oorzaak ligt. En dat helpt me om het te herstellen.  Het was een mooi en leerzaam proces.

Els

Webdesigner