fbpx

Voordat ik met de training begon zat ik vol spanning. Ik zat helemaal vast. Ik zat in een burnout. Op dat moment moest ik aan de slag met het UWV, bezig met het schrijven van een CV. Dat was voor mij toen erg moeilijk. Ik had veel klachten: Veel ’s nachts liggen malen over mijn oude werk. Vergeetachtig. Moeilijk kunnen concentreren. Het thuisfront vond me vaak afwezig. Bij het assessment deed je wat testjes, waaronder ook een waarbij ik simpele hoofdrekensommetjes moest maken, zelfs dat lukte niet. Feitelijk was ik op dat moment arbeidsongeschikt.

We zijn intensief aan het werk gegaan. Meestal 2x per week. Een combinatie van breintrainingen en gesprekken. In die begintrainingen zat ik vaak naar een film te kijken. Vaak was ik afgeleid of er was iets in de film wat me raakte. Die gesprekken waren meestal erg to the point en gingen vrij rechtstreeks naar het probleem. Dat was natuurlijk niet altijd prettig en 2x per week was voor mij behoorlijk vermoeiend.

In die beginperiode had ik ook last van fysieke pijn in mijn hoofd. Ik had moeite om die pijn te benoemen. In onze gesprekken werd steeds duidelijker dat het angst was. De trainer hielp me die angst te voelen. Het werd me duidelijk dat ik vast zat in een bepaalde overtuiging over mezelf. En ik ervoer hoe bevrijdend het kan zijn als die overtuiging er niet meer is. Het werd me duidelijk dat vluchten voor angst die in jezelf zit niet helpt.

We hebben ook gewerkt aan mijn versterking voor de arbeidsmarkt. Tijdens de training werd mijn gevoel van zelfvertrouwen steeds sterker. Het beeld van de dokwerker. Bij de laatste training kwam ik terecht bij een diepe staat van rust. Dat was voor mij een erg prettige ervaring. Het is een prettige basis om vanuit te kunnen leven. Als ik aan die ervaring denk, moet ik glimlachen. Het maakt me vrolijk.

Ik ben in een betere staat dan ik was. Ik durf de arbeidsmarkt weer op. Thuis lopen gesprekken ook anders. Ik ben minder afwezig. Ik doe meer de dingen die ik wil doen. De training heeft me mijn brein teruggegeven.

Gerard

ICT-ontwikkelaar