489476565619005

 

 

Nu na het einde van onze training kan ik zeggen dat ik volop in het hier en nu sta, dat ik mijn eigen keuzes maak en die niet laat beïnvloeden door allerlei gedachtes. In alles ben ik aanwezig en voel me vrij en minder belast met allerlei bagage uit het verleden en laat mij niet meer leiden door negatieve gedachtes.

Voor de start van breintraining stond mijn leven veel al in het teken van veel onrust, achterdocht strijd en het gevoel van falen in veel levensgebieden. Levensgebieden zoals werk; familie-,en liefdesrelaties en het gezin. Steeds had ik het gevoel dat ik achter de feiten aanliep en dat hoe hard ik ook werkte het steeds uitliep op mislukkingen. Vele therapieën had ik gevolgd en uitgeprobeerd en steeds was het resultaat van korte duur of met weinig invloed.

Voor de aanvang van de training gestopt met de ADHD medicatie en volledig overgegaan op voedingssupplementen. Ik merkte al vrij snel na de start met deze middelen dat ik mij langzaam beter en rustiger voelde.

De start van onze training en het kijken naar de eerste film was een hele bijzondere ervaring, de film raakte herkenningsvlakken en emotionele vlakken. Naarmate de training vorderde kreeg ik steeds meer momenten waarop ik minder moeite had met situaties en dat ik makkelijker zaken kon loslaten of meer bij die persoon kon laten. Ik voelde en ervaarde meer en meer rust en ontspanning. Minder angst voor situaties vooraf of gedachtes over een mogelijke afloop van situaties. Ik kon meer en meer genieten van het hier en nu en was steeds minder bezig met het verleden en de toekomst en allerlei mogelijke scenario’s.

Mijn omgeving merkte ook meer en meer verandering. Mijn partner benoemde dat ze het gevoel had dat ik meer in de situatie van het moment was en merkte op dat ik mij minder irriteerde aan en vandaar uit reageerde op de kinderen. Het mooiste moment van bevestiging kwam tijdens mijn 360 graden feedback in het team waar ik werk. Daaruit bleek dat ik door de training een hele grote motivator en teamplayer ben geworden. Daar waar ik voorheen meer een eenling was. Zonder het van elkaar te weten hebben een drietal collega’s in hun feedback het volgende omschreven: “wij hebben jou het afgelopen jaar zien veranderen van een individuele werker die regelmatig vanuit boosheid reageerde op zaken zien veranderen naar een ontspannen collega die een teamspeler is geworden en die een voortrekkersrol heeft genomen in een positieve ontwikkeling van het team. Daarnaast zien we dat je je werk en je werkplekmeer en meer gestructureerd en overzichtelijk krijgt en meer lijn in je werken.”

Het was een prachtig en emotioneel moment voor mij. Het was voor mij een bevestiging van dat ik nu eindelijk die laatste stap had gemaakt…na een hele lange zoektocht.

Tijdens ons laatste gesprek heb ik mijn dank uitgesproken over onze samenwerking en met name jouw wijze van begeleiden. De positieve en prettige wijze van begeleiden staat hierin vooraan.

Peter

Sociotherapeut

brainmirror-never-miss-an-opportunity-to-grow

Er is veel gebeurd sinds de breintraining. Ik heb er zelf ook heel hard aan gewerkt. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen en voel me een zelfverzekerd persoon met meer energie. Af en toe val ik terug in mijn oude gedrag, maar ben er me nu bewust van. Lichamelijke reacties op “verkeerd gedrag” zijn ook heftiger dan ooit. Ik wordt dus direct afgestraft. Mooi zo. Dankzij de training heb ik weer de goede, sterke eigenschappen van mijzelf terug kunnen vinden.

Nadat we de training hadden afgerond voelde ik duidelijk verandering, die werd versterkt door wat er op mijn pad kwam. Een week na deze laatste sessie kreeg ik een vraag van een organisatie waar ik vrijwilliger ben, om voor een educatieve missie naar Uganda te gaan. Mijn eerste (diepste) reactie was: Yess! Fantastisch. Ga ik doen. Nog geen halve dag later kwamen de maren en bezwaren op de voorgrond. Ver vliegen, enge ziektes oplopen, geen zelfvertrouwen, te weinig kennis, etc. Maar de piekerende stemmen kon ik goed de baas blijven. “Dit is een ultieme oefening in mijn Breintraining proces”, was mijn conclusie. Ik durfde mijn innerlijk verlangen te volgen en dwars door de angsten heen gaan. Met de gigantische support van mijn man, ben ik de uitdaging aangegaan.

Het was een geweldige ervaring. Men vond mij daar zelfs een lichtbrenger in het donkere Afrika.

Nog voordat ik op reis was, naar Uganda, werd ik voor een tweede missie gevraagd in Nepal. Ook hier een en al enthousiasme. Kathmandu, daar wil ik natuurlijk naar toe! En daarna ook weer die angst of ik dit wel zou kunnen.

Mijn missie in Nepal was een daverend succes. Heb de missie zelfs afgesloten met een lezing in het Engels voor een zaal met 50 geïnteresseerden. Het was live op Facebook. Ik ben nu wereldberoemd in Kathmandu.

Nu twee weken na de missie, besef ik hoe ik ben veranderd van wanhopig zoeken naar werk en inkomen, diep teleurgesteld om alle afwijzingen, naar een meer zelfverzekerd persoon met meer energie. Niet meer rennend en slovend om het anderen naar de zin te maken. Altijd in de Doe-stand. Een dag niksen is ook iets doen. En andermans problemen zijn mijn problemen niet.

Tineke

Teamleider / docent

Toen ik aan het traject begon, was mijn leven een puinhoop. Ik lag in een scheiding en wist totaal niet hoe ik mijn leven weer op de rit kon krijgen. Ik ging ten onder aan angst, paniek en schuldgevoel. Ik had Eric eerder ontmoet en wist dat hij de enige was die me kon helpen.

De oorzaak van die puinhoop was dat ik seksverslaafd was en in het geheim me als vrouw verkleedde en dan afspraken had met mannen. Ik had er een puinhoop van gemaakt en wist ook dat alles te maken had met het feit dat ik als kind seksueel was misbruikt en daar nooit begrip bij vond bij mijn moeder. Ik had dat nooit verwerkt en het had nu geleid tot een drama.

Ik voelde me verscheurd, maar Eric bejegende mij steeds als een heel mens. Ik voelde me schuldig, en daar keek Eric doorheen. Daardoor kon ik contact krijgen met mijn pijn, mijn trauma, de kleien jonge in mij. Ik heb geleerd dat ik me zelf mag accepteren zoals ik ben; ik hoef me niet meer te verstoppen; ik hoef niet meer voor mezelf weg te lopen. De kleine jongen in mij heeft een plek gekregen. Hij is nu genezen en is de man geworden die kan staan voor wat hij is. Die met een open blik de wereld in kan kijken en niet meer bang hoeft weg te kruipen. Ik heb van mezelf leren houden.

Mijn relatie met anderen is daardoor veranderd. Ik heb geen weerstand meer en roep geen weerstand meer op. Ik sta open voor de ander en sluit meer aan bij wat de ander nodig heeft. Ik kreeg van een collega terug dat ik nu een anker was geworden in het team. De vriendschappen die ik heb zijn dieper geworden. De mooiste verandering ligt in het contact met mijn zoons. Dat is zo open en liefdevol.

De manier waarop Eric mij bejegende was cruciaal. Ik heb ik het verleden veel therapeuten en psychiaters om de tuin geleid. Bij Eric lukt dat niet. Ik voelde me uitgenodigd om eerlijk te zijn. Het werd mij door zijn opstelling duidelijk dat ik eigenlijk mijzelf om de tuin aan het leiden was. Ik zie Eric niet als een therapeut, maar als iemand die naast je gaat staan. Hij bejegent je niet vanuit het boekje, vanuit protocollen, maar vanuit zijn hart.
Eric heeft mij laten bloeien. Ik voel me nu een vrij mens.

Peter

Soms kom je vast te zitten en realiseer je je dat je hulp nodig hebt om vooruit te komen. Dat gebeurde er in ieder bij mij. Ik zat met vragen rondom emotionele verwaarlozing en het effect wat dit had op mijn huidige relatie met mijn moeder en de mensen om mij heen.

Ik ging online op zoek en kwam uit bij Brainmirror. Voordat het tot een afspraak kwam, heb ik eerst een telefonisch gesprek met Eric over mijn probleem gehad. Een eerste afspraak was al snel gemaakt. Hij had een, voor mij nieuwe, aanpak waarmee hij mij met mijn probleem goed kon helpen en dat hij heeft hij ook gedaan. Uiteindelijk ging het vooral over de relatie met mij zelf en hoe deze op te bouwen. Een proces dat nog steeds doorgaat, maar de eerste en belangrijkste stappen heb ik in de training van Eric gezet en zonder hem was me dit niet goed gelukt.

Er zijn twee redenen waarom ik Eric en de methode die hij gebruikt aanraad. De eerste heeft te maken met mijn persoonlijke interesse: de technische kant van neurofeedback, het ‘hoe’ hiervan vind ik super interessant. Dat ik in de kern vooral met mezelf aan de slag ging zonder filter heeft mij veel inzicht gegeven en is voor mij bijzonder helend geweest. De tweede reden heeft met Eric als persoon te maken. Hij heeft alle tijd voor me genomen, om uit te leggen hoe hij werkt, om het een keer uit te proberen, het opstellen van een uitgebreid rapport met een duidelijk omschreven doel. Aanvoelen tijdens de sessies wat de situatie op dat moment vraagt en wat de beste benadering op dat moment is. Zo heb ik ook de trainingen doorlopen: aangepast aan mijn tempo, optimale flexibiliteit en maatwerk.

Tijdens de training stelt Eric zich positief – constructief op. Hij confronteert, maar op een prettige, open manier. Hij luistert naar je, niet alleen naar datgene wat je wil overbrengen, maar vooral naar de betekenis van de woorden die je gebruikt. Tijdens de training heb ik hier heel veel aan gehad; ik ging zelf beter luisteren naar wat ik eigenlijk zeg en wil zeggen. Zowel door de ‘technische’ kant van de training als de manier waarop Eric met mij in gesprek ging, werd me een spiegel voorgehouden, zonder filter. Op het moment dat ik doorhad waar de angel zat, doorleefde ik dit ook echt, wat voor een blijvende verandering heeft gezorgd.

Eric is een fijne, betrokken trainer. Hij pakt door en laat je niet wegkomen met ‘zomaar’ iets te zeggen. Voor mij heel belangrijk omdat ik neiging heb om het allemaal mooier te presenteren dan het is in mijn hang naar waardering. Ik moest echt aan het werk, maar laten we eerlijk zijn, iets anders zit er ook niet op als je je issues graag wil oplossen.

Lies

Voordat ik met de training begon zat ik vol spanning. Ik zat helemaal vast. Ik zat in een burnout. Op dat moment moest ik aan de slag met het UWV, bezig met het schrijven van een CV. Dat was voor mij toen erg moeilijk. Ik had veel klachten: Veel ’s nachts liggen malen over mijn oude werk. Vergeetachtig. Moeilijk kunnen concentreren. Het thuisfront vond me vaak afwezig. Bij het assessment deed je wat testjes, waaronder ook een waarbij ik simpele hoofdrekensommetjes moest maken, zelfs dat lukte niet. Feitelijk was ik op dat moment arbeidsongeschikt.

We zijn intensief aan het werk gegaan. Meestal 2x per week. Een combinatie van breintrainingen en gesprekken. In die begintrainingen zat ik vaak naar een film te kijken. Vaak was ik afgeleid of er was iets in de film wat me raakte. Die gesprekken waren meestal erg to the point en gingen vrij rechtstreeks naar het probleem. Dat was natuurlijk niet altijd prettig en 2x per week was voor mij behoorlijk vermoeiend.

In die beginperiode had ik ook last van fysieke pijn in mijn hoofd. Ik had moeite om die pijn te benoemen. In onze gesprekken werd steeds duidelijker dat het angst was. De trainer hielp me die angst te voelen. Het werd me duidelijk dat ik vast zat in een bepaalde overtuiging over mezelf. En ik ervoer hoe bevrijdend het kan zijn als die overtuiging er niet meer is. Het werd me duidelijk dat vluchten voor angst die in jezelf zit niet helpt.

We hebben ook gewerkt aan mijn versterking voor de arbeidsmarkt. Tijdens de training werd mijn gevoel van zelfvertrouwen steeds sterker. Het beeld van de dokwerker. Bij de laatste training kwam ik terecht bij een diepe staat van rust. Dat was voor mij een erg prettige ervaring. Het is een prettige basis om vanuit te kunnen leven. Als ik aan die ervaring denk, moet ik glimlachen. Het maakt me vrolijk.

Ik ben in een betere staat dan ik was. Ik durf de arbeidsmarkt weer op. Thuis lopen gesprekken ook anders. Ik ben minder afwezig. Ik doe meer de dingen die ik wil doen. De training heeft me mijn brein teruggegeven.

Gerard

ICT-ontwikkelaar

De training bij Brain Mirror is een intensieve en buitengewoon prettige ervaring geweest. Eindelijk kon ik werken aan mijn ontwikkeldoelen zonder er echt voor hoeven te werken.

Ik was gewend te ploeteren, maar nu kon ik het bereiken niet door me in te spannen, maar door me juist te ontspannen. Waarom: omdat ik ervaren heb dat het al lang in me zat. De trainer heeft mij continue in Jip en Janneke taal kunnen uitleggen wat er gebeurt en hoe het werkt. Het vertalen naar wat resultaten voor mij betekenen en hoe ik mijn performance het snelst kan verbeteren helpt mij nog iedere dag in mijn drukke en hectische baan. Ik hou meer tijd en energie over!

Bart

Managing consultant / ondernemer

Trainen bij BrainMirror was een bijzondere ervaring. Het heeft mij zeker geholpen om weer voorbij mijn angsten te kijken. En vooral heeft het me geleerd dat hoe harder ik met wilskracht probeer dingen te veranderen, hoe minder dat lukt.

Al jaren teisteren paniekaanvallen mijn leven. Ik werd er gek van. Na de zoveelste therapeutenspeurtocht op het internet kwam ik Eric van den Berg tegen. Onze eerste meeting was een aparte gewaarwording. Er werden snoeren op mijn hoofd aangesloten om mijn breinactiviteit te meten, de stand van zaken om maar te zeggen. De voortgang werd bij elke training bijgehouden zodat ik precies wist hoe het ervoor stond.

Het werd mij duidelijk dat een van de oorzaken van mijn paniek is dat ik graag zoveel mogelijk onder controle wil houden. En tijdens de training bleek dat juist die manipulatieve houding om zaken voor elkaar te krijgen, averechts werkt. Wanneer ik dit losliet en mezelf de gelegenheid gunde om te ontspannen, ging het goed. Een mooie les voor mijn dagelijkse leven. Focus is prima zolang het in de flow van mijn pad loopt . Bij sabotage van deze flow is niemand gebaat.

Het fijne van de breintraining is dat je niet in details hoeft te treden over wat er zoal in je leven gebeurd is. Natuurlijk kwam een en ander ter sprake tijdens de gesprekken maar alleen wanneer ik daar zelf voor koos. Het was niet van belang voor de training. De apparatuur kijkt naar mijn huidige status quo, waar het misgaat, en de trainer geeft me aanwijzingen hoe ik dit kan omzetten in ander gedrag. Het effect hiervan is direct meetbaar. Dat maakt deze training ook bijzonder. Je ziet direct effect van je handelen.

Elke keer wanneer ik toch verval in oud gedrag kan ik nu nagaan waar de oorzaak ligt. En dat helpt me om het te herstellen.  Het was een mooi en leerzaam proces.

Els

Webdesigner

Brainmirror ervaringen

Door de breintrainingen heb ik gerealiseerd dat ik mijn grenzen heb weten te verleggen. Wat zeg ik, een héél stuk heb weten te verleggen. Door het vertrouwen dat de trainer geeft, ben je bereid samen de lat hoger te leggen.

Door vóór, tijdens en na de trainingen streng en rechtvaardig te zijn, te benoemen wat het effect gaat worden en wat jij en je omgeving ervan gaan merken? Ik heb mogen ervaren dat het samen zo concreet mogelijk benoemen van het effect, het uiteindelijke resultaat van de training enorm vergroot.
De resultaten waren dan ook aangenaam groot. Overigens door niet te focussen op dat wat er niet is, maar datgene wat je (impliciet) in je hebt verder te vergroten en te versterken. Belemmeringen en obstakels weg te nemen. Het effect is dat mijn leiderschapsstijl enorm onderscheidend is geworden. Een grote eigenheid heeft gekregen. Niet kopieerbaar, maar wel duidelijk herkend en gewaardeerd door collega’s en klanten. Well done!

Patrick

Managing director

Door de trainingen bij BrainMirror heb geleerd het malen in mijn hoofd te stoppen door me te focussen op het hier en nu. Wat zie ik, ruik ik, wat ben ik aan het doen op dit moment en wat moet ik doen vandaag? De negatieve gedachten mogen er zijn. Doordat ik dit nu beter kan, ben ik eerder in staat te relativeren. Dit is wat me helpt in het dagelijkse leven en wat me niet meer dagenlang kan bezig houden.

Voordat ik bij Eric kwam, bestond mijn gemoedstoestand voornamelijk uit het niet meer zien zitten, boosheid, angst, frustratie, gekwetst zijn en verdriet. Ik vond het leven niet meer leuk en dat had alles te maken met de verstandhouding met andere mensen, zoals mijn familie en in vriendschappen. De liefde en zorg voor mijn hond en mijn partner zorgden er voor dat ik de dagelijkse dingen wel bleef doen. Ik betaalde mijn rekeningen en ging ook naar mijn werk, maar ik kon de negatieve gedachtestroom, het malen niet meer stoppen.

Ten aanzien van mijn werk voelde ik onvrede en zag ik weinig uitdaging.

Toen ik bij Eric kwam had ik eigenlijk geen vertrouwen meer in hulpverleners. Hoorde steeds hetzelfde verhaal en was er gewoon klaar mee. Bij Eric voelde ik direct echte belangstelling en er groeide langzaam vertrouwen in mij, waardoor ik in staat was aan mezelf te werken.

Aan het eind van het traject ben ik in staat om de negatieve gedachtestroom op tijd te herkennen en los te laten. Ik kan me sneller op het hier en nu focussen en accepteren dat ik negatieve gedachten heb zonder te oordelen. Ik kwam mijn kernovertuiging ‘ik word niet serieus genomen’ tegen en ontdekte dat ik me door die kernovertuiging afhankelijk maakte van anderen. Het maakte me klein en werd daardoor opstandig. Ook werd ik bang voor de oordelen van mensen. Door voorbij die kernovertuiging te kijken, kon ik mezelf van de verslavende werking van die overtuiging bevrijden. Mijn hart kwam uit de kramp en daardoor was ik instaat te me te herinneren dat ik vanuit mijn kern liefde kan geven. Nu kan ik mensen vergeven en voel compassie.

Nu zorg ik goed voor mezelf ik doe dingen die me energie geven, ik wandel, ontmoet nieuwe mensen, knap mijn huis op en heb zin om verre reizen te maken. Tot nu toe bestaan de sociale contacten met name uit mensen uit de wereld van partner. Dat gaf me een afhankelijk en kwetsbaar gevoel. Dat is niet goed voor mijn gevoel van eigenwaarde. Nu durf ik nieuwe contacten aan te gaan en voel me daarin vrijer.

Esmeralda