Het voorjaar is voor veel mensen het moment om de balans op te maken, oude spullen weg te gooien en met een frisse blik vooruit te kijken. Nu is door de Corona-crisis die neiging misschien sterker dan ooit. We hebben allemaal een moeilijke tijd achter de rug en de toekomst is onzeker. Wat heb jij los te laten? Hoe zie jij je toekomst? Hoe zit je in je energie? Wat zou je in je leven willen veranderen? Om je op weg te helpen geven we in de komende maand gratis (tot eind april) een proefconsult. We luisteren daarbij naar jou, waar loop je tegen aan, wat zou je willen veranderen en welke barrières ervaar je. Vervolgens leggen we uit hoe brein-trainingen werken, wat onze benadering is en wat we voor jou kunnen betekenen.

Bij de trainingen combineren we neurofeedback en mindfulness. Je kunt wel zeggen, moderne neuro-science en oude wijsheid. Neurofeedback is gebaseerd op het idee dat je je eigen brein kunt trainer door feedback te krijgen op een eventuele disbalans of onrust in je brein. Die feedback gebeurt automatisch omdat sensoren je hersenactiviteit meten en dit vertalen naar een prikkel, waarop je reageert. Jij genereert zelf die feedback; het komt van binnenuit. Je traint dus jezelf. Bij Mindfulness gebeurt eigenlijk hetzelfde. Bij Mindfulness leer je luisteren naar de signalen die je kunt opmerken in je eigen lichaam. Deze signalen vertellen je of je in balans bent of niet. Door ernaar te luistern —dus eigenlijk naar je zelf te luisteren— kom je meer in balans.

Beide methodes helpen je meer balans en rust te vinden en daardoor ben je meer in staat om helder te kijken naar de barrières, je gewoontepatronen en belemmerende overtuigingen. De methodes versterken elkaar. Mindfulness is vaak algemeen, maar kun je thuis doen, terwijl we bij de brein-trainingen kunnen inzoomen op specifieke disbalans en problemen in je brein. Bij beide methodes is de trainer een begeleider en coach, iemand die op afstand jouw proces ondersteund en faciliteert. Het is daarom altijd veilig. Jij traint jezelf. Het is alsof je in de spiegel kijkt. Het is aan jou om je eigen schoonheid te ontdekken.

Belangstelling? De komende maand is een kennismaking en proeftraining gratis. Een leuk begin van de voorjaarsschoonmaak.

Vraag een proeftraining aan